Cu ajutorul colegilor de la ForestDesign.ro cartăm, în format 3D, structura forestieră și calculăm cantitățile de lemn mort în zonele vizate de proiect pe raza Parcul Natural Putna Vrancea.
Un scanner mobil, bazat pe tehnologie LiDAR, capabil să cartografieze 3D mediul complex al pădurii, a fost folosit pentru evaluarea caracteristicilor suprafețelor de monitorizare până la nivel de arbore individual, inclusiv a arborilor morți pe picior și pe sol.
Cu această tehnologie, trunchiurile de lemn mort de pe sol sunt detectate pe baza formelor geometrice și sunt delimitate din norii de puncte pentru măsurarea dimensiunilor și pentru obținerea cantității pe suprafața de monitorizare. Cantitatea de lemn mort este măsurată ca volum de lemn mort pe sol și pe picior și este esențială pentru corelarea cu prezența comunităților biologice de insecte legate de prezenta lemnului în descompunere.
Echipa proiectului Life Rosalia a avut prilejul de a realiza un schimb de experiență cu un proiect LIFE similar: WoodMeadow …
După doi ani de lucru în pădure pentru a surprinde insectele saproxilice din Parcul Natural Putna Vrancea, precum și cele …
Suntem la finalul etapei de monitorizare a croitorului mare al stejarului (Cerambyx cerdo) și am vrut să vă prezentăm un …