Aplicatie practica in cadrul proiectului LIFEROsalia

05.07.2024

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a asistat la o aplicație practică în cadrul proiectului LIFEROsalia – Conservarea insectelor saproxilice din Carpați, găzduită de Administrația Parcului Natural Putna Vrancea, între 3 și 5 iulie, în localitatea Lepșa din județul Vrancea.

De asemenea, au participat directorul Direcției Silvice Vrancea, Lucian Zamfir, directorul Parcului Natural Putna Vrancea, Ion Militaru, directori și reprezentanți ai unor parcuri naționale și naturale, precum și specialiști din cadrul centralei Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

În cadrul aplicației s-au prezentat activitățile și rezultatele proiectului, precum și modul în care se poate asigura starea favorabilă de conservare a populațiilor speciilor protejate prin Directiva Habitate.

Proiectul LIFE ROsalia Conservarea insectelor saproxilice din Carpați, LIFE19 NAT/RO/000023, este finanțat de Comisia Europeană și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind implementat de un consorțiu format din Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva – Administrația Parcului Natural Putna Vrancea, Universitatea din București – CCMESI și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB).

Scopul proiectului este stoparea și inversarea tendinței de pierdere a habitatelor speciilor de coleoptere saproxilice cu areal în Carpați, protejate prin Directiva Habitate, prin demonstrarea unor acțiuni de conservare pentru creșterea conectivității habitatelor favorabile în ROSCI0208 Putna Vrancea (Parcul Natural Putna-Vrancea) și replicarea activităților cele mai potrivite în alte situri Natura 2000 din România.

Abstract Climate change threatens species and ecosystems globally, including forest ecosystems that support rich invertebrate diversity. Saproxylic beetles, that depend

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a asistat la o aplicație practică în

Au fost desemnați câștigătorii ediției 2024 a concursului interșcolar, intitulat : „Supereroii din lumea insectelor saproxilice” : premiul I –