Am inceput etapa de evaluare, monitorizare si alimentare cu feromoni

17.05.2023

Când dă frunza la fag știm clar că nu mai este timp de pierdut la birou și trebuie cu mic și mare să începem etapa de evaluare, monitorizare și alimentare cu feromoni în zonele de intervenție pentru conservarea insectelor saproxilice din Parcul Natural Putna-Vrancea.

Cu o cameră foto endoscopică, cu braț de 4 metri, verificăm fiecare cavitate creată în arbori precum și interiorul cutiilor cu material vegetal în descompunere ca să vedem dacă avem musafiri sau locatari din rândul insectelor, păsărilor sau chiar al unor mamifere mici. Grămezilor de lemn mort, construite încă din toamnă cu ajutorul coechipierilor noștri de la Parcul Natural Putna Vrancea, le mai atașăm câteva plicuri cu atractanți pe placul insectelor și consemnăm starea generală a lemnului.

Notăm fiecare prezență a viețuitoarelor, fotografiem, dar sigur le lăsăm în pace ca să se bucure de spațiul locativ creat de noi și tare ne bucurăm să vedem că natura lucrează bine și cu folos.

Au fost desemnații câștigătorii ediției 2023 a concursului interșcolar, „Gândacii și copacii”: premiul I – Rață Sandra Ștefania – clasa

Când dă frunza la fag știm clar că nu mai este timp de pierdut la birou și trebuie cu mic

Acesta nu este gândacul sihastru (Osmoderma eremita) ci o femelă de pițigoi care și-a făcut un super cuib într-o cutie