30 de ani de conservare a naturii prin proiecte LIFE

23.05.2022

Lansat cu 30 de ani în urma, programul LIFE este una dintre finanțările prin care Comisia Europeana a reușit sa contribuie efectiv la conservarea naturii prin proiecte inovative de tip best practice si cu un puternic caracter demonstrativ.

Si pentru ca România are multe de povestit în acest domeniu, a picat tare bine sa organizam la Lepșa, în județul Vrancea o întâlnire a celor care implementează proiecte LIFE pentru conservarea naturii. Alături de gazdele de la proiectul LIFE ROsalia și Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor, au fost prezenți colegii noștri de la Administrația Biosferei Delta Dunării, WWF România, Fundația ADEPT, Fundația Conservation Carpathia, Invisible Nature, Administrația Parcului Natural Putna Vrancea, Universitatea din București – CCMESI, APM Brașov, APM Ialomița, ACDB.

Am povestit, am schimbat opinii, ne-am plimbat prin Munții Vrancei și am planificat împreună proiecte viitoare. Acum ne-am pus pe treaba si așteptăm următoarea întâlnire de încă 30 de ani!

În vederea documentării deplasării și selecției habitatelor insectelor saproxilice Rosalia alpina și Osmoderma eremita, în Parcul Natural Putna Vrancea am

Au fost desemnați câștigătorii primei ediții (2022) a concursului interșcolar, intitulat „Din viața insectelor saproxilice” : • premiul I –

Lansat cu 30 de ani în urma, programul LIFE este una dintre finanțările prin care Comisia Europeana a reușit sa