Discutii cu elevii despre bune solutii pentru conservara padurilor

28.03.2023

Un adevărat maraton al întâlnirilor cu elevii din județul Vrancea a fost organizat de Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea în ultimele două săptămâni, cu scopul de a disemina în rândul generației tinere a cunoștințelor privind conservarea pădurilor și a insectelor saproxilice din aria de implementare a proiectului Life Rosalia.

Am fost plăcut surprinși să constatăm că elevii de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”, Liceul „Simion Mehedinți”, Vidra, Liceul Tehnic Ion Mincu Focsani, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focsani sunt deja implicați în multe activități privind protecția mediului și mai ales, sunt foarte receptivi și creativi când sunt provocați să identifice soluții bune pentru protecția naturii.

Nu ne oprim aici! Primăvara abia a început și abia așteptăm să-i provocăm și la excursii în pădurile din jurul localităților în care învață.

Au fost desemnații câștigătorii ediției 2023 a concursului interșcolar, „Gândacii și copacii”: premiul I – Rață Sandra Ștefania – clasa

Când dă frunza la fag știm clar că nu mai este timp de pierdut la birou și trebuie cu mic

Acesta nu este gândacul sihastru (Osmoderma eremita) ci o femelă de pițigoi care și-a făcut un super cuib într-o cutie