Concurs de desene interscolar „Gândacii si copacii”

03.04.2023

În perioada 03.04.2023 – 31.05.2023, Agentia pentru Protecția Mediului Vrancea în parteneriat cu Administrația Parcul Natural Putna Vrancea, ACDB si Centre for Environmental Research and Impact Studies vor organiza a doua ediție (2023) a concursului interșcolar, intitulat: „Gândacii și copacii”.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII din comunitățile de interes pentru Parcul Natural Putna-Vrancea (comunele Soveja, Vidra, Păulești, Negrilești, Tulnici și Nistorești).

Desenele trebuie să cuprindă una sau mai multe specii de insecte saproxilice protejate care se întâlnesc în arealul Parcul Natural Putna Vrancea: croitorul fagului (Rosalia alpina), gândacul sihastru (Osmoderma eremita), croitorul cenușiu (Morimus funereus) rădașca (Lucanus cervus) și croitorul mare al stejarului (Cerambyx cerdo).

Vor fi acordate următoarele premii:

  • premiul special care constă într-o excursie în Parcul Natural Putna-Vrancea pentru clasa câștigătorului premiului I și cadre didactice însoțitoare. Excursia de o zi va fi organizată în perioada 01-08 iunie 2023.
  • premiul I – bicicletă cu accesorii de întreținere
  • premiul II – bicicletă și cască de protecție
  • premiul III – bicicletă
  • premiul IV – trotinetă și cască de protecție
  • premiul V – trotinetă

Informații suplimentare despre acest concurs sunt prezentate în Regulament Concurs de desene interșcolar „Gândacii și copacii”

Dorim mult succes tuturor participanților!

În perioada aprilie 2024 – mai 2024, Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea organizează ediția 2024 a concursului interșcolar, intitulat: „Supereroii

Context Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea (APM VN) este o autoritate publică de mediu ce reprezintă Ministerul Mediului, Apelor și

Activitatea de colorat cărți cu natura poate fi un mod distractiv și interactiv de a educa copiii despre lumea înconjurătoare,